In opdracht van Rocas & Design heeft Nightlife Productions een nieuw Control & Audio-systeem ontworpen, geïnstalleerd en geprogrammeerd voor de nieuwe rapid river bootride “Ragna Rok” in TusenFryd Noorwegen.

Show Control

Het systeem bestaat uit meerdere zones voor muziek en geluidseffecten, een microfoon t.b.v. omroep in de verschillende zones en een controlepaneel voor aanpassingen en bediening. De sensoren langs de baan worden uitgelezen door de Show Controller die vervolgens de juiste soundtracks in de juiste scenes starten. Ook staat de Show Controller in verbinding met een Symetrix Radius DSP die de microfoon-commando’s en opdrachten afhandelt die hij van de Show Contoller ontvangt.


Audio

Met de Symetrix Radius processor kan de klant volumes in de installatie wijzigen zonder daarbij iets kapot te maken. De zeer betrouwbare en goed klinkende JBL AV25 is de ster van deze scenes. Deze speakers zijn geschikt voor de extreme weeromstandigheden die in deze regio te vinden zijn en klinken ze goed zowel bij hoge als lage volumes. De installatie is ingesteld als een 70v installatie om de lange kabelafstanden te overbruggen. Echter zijn delen van het systeem wel in stereo uitgevoerd wat niet gebruikelijk is bij dit type installaties.


Support

Zoals bij al onze andere projecten staan wij vanuit Nederland in verbinding met de installatie in Noorwegen. Mocht er onverhoopt iets gebeuren of als de klant assistentie nodig heeft kunnen wij op afstand support bieden om het probleem te verhelpen.