Een groot verlaten landhuis. Jaren geleden is hier de familie Jefferson op mysterieuze wijze overleden. Als je de geruchten moet geloven, riepen de Jeffersons geesten op. Kloppen deze geruchten, en is dit de familie fataal geworden?
Walibi Holland’s nieuwste spookhuis is een ongekend succes en aanwinst voor de jaarlijkse Halloween Fright Nights. Dit nieuwe spookhuis is nog realistischer en heftiger dan zijn voorgangers. Op basis van het concept van Walibi Holland heeft Nightlife Productions alle audio/video, licht en show control elementen ontworpen. In 4 weken tijd zijn er 28 speakers, 88 led-armaturen en 8 Rookmachines geïnstalleerd en geprogrammeerd.

Concept en Realisatie

Een spookhuis begint met een goed concept. In deze productie hebben wij nauw samen gewerkt met Walibi Holland en haar decorbouwers om het geluids- en lichtplan zo dicht mogelijk te laten aansluiten op de totale beleving. Er zijn dan ook amper melodieën gebruikt en juist meer realistische geluidseffecten in combinatie met slimme plaatsing van speakers en verlichting. Gekraak van een trap of een onweersgeluid buiten de kamer van het spookhuis gesynchroniseerd met licht, zijn één van de voorbeelden om de beleving zo realistisch mogelijk te maken.


Scare Trigger

Een van onze formules is het gebruik van een “Scare Trigger”, ook wel een knop gekoppeld met een hard geluidsfragment, synchroon aan een lamp of stroboscoop. De acteur drukt op deze knop om de bezoeker te laten schrikken.
Vaak worden hierbij ook effecten geschakeld zoals lucht of een valluik. Als de Scare Trigger zijn werk gedaan heeft start automatisch de reguliere show op, klaar voor het volgende slachtoffer.


Control Room

Jefferson Manor is 11 avonden per jaar open, als het spookhuis open is mag deze absoluut niet uitvallen door een technisch mankement. Om die reden ligt de Control Room centraal in het gebouw. Mocht er een versterker defect zijn, kan deze omgewisseld worden zonder dat de bezoeker daar al teveel van merkt. Control-technisch zijn de functies zeer eenvoudig en beperkt, namelijk: start, stop en noodstop.


Sfeer of onderhoud

Dankzij LED verlichting is er nog minder onderhoud nodig aan spookhuizen. Nightlife Productions heeft een zeer breed assortiment aan LED verlichting en dimmers.
Jefferson Manor is ontworpen in een zwart-wit thema met koud-wit licht en een kille sfeer. Daarom is er gekozen voor een LED kleurtemperatuur van 6000 kelvin. De Scare Trigger is juist rood van kleur waardoor het schrik effect nog groter word.