Het Canon van Nederland in het Nederlands Openluchtmuseum is een tentoonstelling die bezoekers een chronologisch overzicht geeft van belangrijke gebeurtenissen en personen in de geschiedenis van Nederland. Het biedt een interactieve en boeiende ervaring waarin bezoekers de geschiedenis van ons land kunnen ontdekken en beleven.

In de afgelopen maanden heeft Nightlife Productions hard gewerkt aan de vervanging van ruim 70 projectoren. Deze vernieuwing heeft een significante upgrade gebracht aan de expositie, waardoor bezoekers kunnen genieten van een indrukwekkende visuele ervaring. We zijn trots op de succesvolle installatie en de bijdrage aan de verbeterde bezoekersbeleving.

Sinds de opening in 2017 waren projectoren met conventionele lampen in gebruik. Een van de belangrijkste problemen waar ze mee te maken hadden, was de frequente vervanging van lampen elke 9 maanden. Bovendien bevonden sommige van de projectoren zich op moeilijk bereikbare plekken, waardoor het onderhoud een tijdrovende en lastige taak was. Het museum zocht naar een duurzame en betrouwbare oplossing om deze uitdagingen het hoofd te bieden.

Om aan de eisen van het museum te voldoen, hebben we gekozen voor laser projectoren van Epson. Deze geavanceerde projectoren bieden een ongeëvenaarde kleurweergave en beeldkwaliteit, wat essentieel is voor een authentieke visuele ervaring in het museum. Bovendien hebben ze een aanzienlijk langere levensduur en betrouwbaarheid in vergelijking met conventionele lampen, waardoor de frequentie van vervanging sterk wordt verminderd.

In totaal hebben we ruim 70 projectoren vervangen in verschillende delen van de expositie. Een van de voordelen van de projectoren was hun compatibiliteit met het bestaande control- en videosysteem. Hierdoor konden we naadloos integreren met de bestaande infrastructuur, waardoor de overgang soepel verliep en het museum zijn activiteiten kon voortzetten zonder onderbrekingen.