De afgelopen jaren installeerden wij gefaseerd een nieuw audiosysteem voor de parkmuziek van Slagheren Themepark & Resort.

In 2018 zijn we begonnen met het centraliseren van de aansturing. Dit betekent dat er maar één locatie is waar alle muziek afgespeeld en beheerd wordt. Het systeem distribueert de verschillende audiofiles naar de zones in het park, elke zone heeft zijn eigen muziek.

De distributie gaat over glasvezel in een eigen VLAN waardoor het audiosysteem gescheiden is van het bedrijfsnetwerk. Doordat wij via een beveiligde verbinding toegang hebben tot het gehele systeem, kunnen wij 24 uur per dag, op afstand support bieden aan het audiosysteem.
Het brein van het systeem bestaat uit een combinatie van de van QSC Q-SYS ecosysteem en show controllers van Alcorn McBride.

In 2019 hebben we alle versterkers in het park vervangen voor nieuwe digitale QSC Q-SYS netwerk versterkers. Ook deze zijn op afstand in te regelen en uit te lezen. Mocht zich een storing voordoen, dan hoef je niet altijd fysiek naar de versterker te gaan om te kijken wat er aan de hand is.
Verder zijn er in diverse nieuwe shops en restaurants op het park nieuwe speakers geïnstalleerd om de geluidsverdeling zodanig te verbeteren en de beleving van de gast te optimaliseren. Hier is o.a. gebruik gemaakt van de JBL Control lijn.

In 2020 zijn in twee grote buiten gebieden alle speakers vervangen. Door nauwkeurige computerberekeningen is het inzichtelijk te gemaakt wat de dekking van de speakers over het gebied is. Op deze manier plaatsen we nooit te veel, maar ook niet te weinig speakers.
Door een optimale verdeling kunnen we de volumes laag houden en een prettige geluidservaring creëren. Dit is prettig voor zowel de gast op het park maar voorkomt ook geluidsoverlast voor omwonenden van het park. Alle speakers zijn voorzien van een outdoor IP-classificering waardoor ze alle weersomstandigheden zullen doorstaan. Speakers die we hiervoor gebruiken zijn de JBL Control 80 twee-weg landscape speakers.