In Aqua Bella, de nieuwe dolfijnenshow van het Dolfinarium, nemen de dolfijnen je mee op wereldreis. Duik met ze mee in een verhaal dat gaat over hun wereld. Dolfijnen zijn wijze dieren en ze laten jou de wereld ontdekken door hun ogen. Het is een bijzondere ervaring om nooit te vergeten. De compleet vernieuwde Dolfijndomijn  is een onvergetelijke, magische show vol verassende 3D, water- en lichteffecten. Nightlife Productions heeft samen met de beste theatermakers, trainers en componisten ter wereld heel hard aan gewerkt aan dit resultaat.
In november 2013 is Aqua Bella benoemd tot beste show van de wereld!

Show Control

Aqua Bella telt verschillende apparaten en machines die op de een of andere manier allemaal weer iets met elkaar te maken hebben. Voor deze apparaten zijn tientallen acties per minuut nodig om de show in goede banen te leiden.
Om dit hele proces te vereenvoudigen, hebben wij een Show Controller van Alcorn McBride geïnstalleerd en geprogrammeerd. Deze is naast het starten en stoppen van de show ook verantwoordelijk voor het openen en sluiten van deuren en dakluiken, het controleren van lampuren van de projectoren en de bediening van het klimaatbeheersingssysteem voor het optimale rookeffect. Zelfs het centrale brandmeldsysteem is aangesloten op de Show Controller om een veilige situatie te kunnen creëren wanneer er een noodgeval ontstaat.


Videomapping

Aqua Bella maakt gebruik van twee projectoren van 20.000 Ansi-lumen per stuk. De video server verdeeld de content over de twee projectoren. Op deze manier kunnen we met een hoge resolutie projecteren op het Walvisstaart vormige projectiescherm van 12 bij 24 meter . De video server loopt synchroon aan de audio-server dankzij de Show Controller.


Stop The Show!

Omdat een dolfijn nog weleens een paar seconden te laat kan zijn voor ‘dat ene moment’ in de muziek, heeft Nightlife Productions de muziek laten componeren met zogenaamde “Loops” in de muziek. Op voorgeselecteerde punten in de show, kan de operator bepalen of de dolfijn en zijn trainer nog iets meer tijd krijgen voor hun handeling of niet. Uiteraard wordt deze informatie op een controlepaneel weer doorgegeven aan de trainer. Dit alles om de dolfijn exact op het eind van de soundtrack zijn truc te laten doen.